We kennen Maserati van haar knetterende racehistorie en beeldschone productiemodellen. Modellen met V6- en V8-motoren die dikwijls nog zuiverder zingen dan de schoonste sopraan. Nu meldt het merk dat hun wulpse creaties vanaf 2025 juist zo min mogelijk geluid zullen voortbrengen. Vanaf dat jaar is Maserati namelijk elektrisch. Of nou ja: geëlektrificeerd, wat wil zeggen dat ze naast EV’s enkel nog hybrides zullen maken.

De CEO van het merk, Davide Grasso, zei dat gisteren tijdens een online mode-evenement van de krant Milano Finanza, zo meldt Reuters. We wisten al dat de MC20 er (ook) met een stekker komt, net als de nieuwe GranTurismo en GranCabrio. ‘Ons hele gamma zal de komende vijf jaar worden geëlektrificeerd’, aldus Grasso. Verder maakte hij bekend dat Maserati’s nieuwe SUV, de Grecale, in eerste instantie als hybride en met een old-school verbrandingsmotor zal komen. Een vol-elektrische variant wordt later verwacht.

Wij snappen ook wel dat je de toekomst niet kunt tegenhouden. Maar van alle merken die de ommezwaai naar elektrisch maken, hadden we Maserati toch graag nog even zien treuzelen. Goed, nog snel even genieten van die Trofeo’s dus. Eén troost: sommige hybrides kunnen je nog altijd kippenvel bezorgen met hun geluid. Dat heeft grote broer Ferrari wel bewezen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)