Van de nieuwe Maserati GranTurismo hebben we sinds zijn introductie op de Salon van Genève weinig meer vernomen. Gelukkig is deze radiostilte afgelopen weekend doorbroken met een vlammend optreden op Goodwood.

Ondanks de regen waren er ruim 150.000 toeschouwers komen opdagen om allerlei moois op vier wielen aan zich voorbij te zien trekken. We schreven al eerder over de antieke Audi met Nick Mason achter het stuur, en over de chique dakloze van Mercedes heb je ook al eens wat kunnen lezen. Maar dat was nog lang niet alles. Wat dacht je van de Caparo T1, of de unieke P4/5 Enzo van de Amerikaan Glickenhaus?

En dan was er dus ook nog die splinternieuwe Maserati GranTurismo, de goddelijk gelijnde opvolger van de Maserati Coupé, met onder de motorkap een 4,2 liter V8 met 405 pk. Om te laten zien wat die zoal in huis heeft, deed de GT gelijk maar mee met de Supercar Run, waarin hij ook een nog enigszins gecamoufleerde Nissan GT-R tegenkwam. En dan hebben we het verder maar niet over de Koenigsegg CCXR, Murciélago LP640 en Bugatti Veyron. Of de Porsche 911 GTR RS en de Alfa Romeo 8C Competizione. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. We weten niet eens wie er gewonnen heeft…

Reacties