De Maserati GranCabrio mag dan misschien de titel TopGear Cabrio van het Jaar 2010 gescoord hebben, volgens de Italianen was ie toch nog niet zo goed als ie kon zijn. In de goede Maserati-traditie komen ze daarom nu met een sportievere versie, en om het overzichtelijk te houden heet die niet S (zoals bij de GranTurismo) of GT S (zoals bij de Quattroporte), maar Sport.

Het nieuwe open toermonster beschikt over precies dezelfde motor als bovengenoemde auto’s: de 4,7-liter grote V8 met 450 pk en 510 Nm, goed voor een topsnelheid van 285 km/u. De motor is 6 procent zuiniger dan voorheen, en da’s altijd welkom. Erachter hangt de eveneens bekende zestraps ZF-automaat met MC Auto Shift, goed voor snel schakelgedrag en een ontspannen linkervoet in de file. Uiteraard heeft de auto een adaptief Skyhook-onderstel en een setje betere remmen.

De GranCabrio Sport is net even wat vlotter om te zien dankzij een donkere grille en koplampen met lichte randjes, plus meegespoten splitters en sideskirts. Ook kun je de auto bestellen in de kleur van Fangio’s racer uit 1957: Rosso Trionfale.

Vanaf de zomer kun je de opgepepte Maser bestellen, maar volgende maand staat ie alvast op de autosalon van Genève.

Advertentie

Reacties

Advertentie