Maserati komt met een gelimiteerde oplage van de GranTurismo S op de proppen, de MC Sport Line. Slechts 12 exemplaren worden ervan gebouwd. Het heeft geen zin om nu direct met de plaatselijke dealert te bellen of je moet bevriend zijn met een dealer in het Midden Oosten.
 
Want? Welnu, deze speciale versie is louter bestemd voor de twaalf steden in het Midden Oosten waar een Maserati-dealer is gevestigd. Iedere dealer mag er dus één verkopen. Overigens verwijzen deze twaalf exemplaren ook nog eens naar de 12 overwinningen die het merk met de drietand met de MC12 heeft behaald in de FIA GT kampioenschappen.
 
Aan het motormanagement is niet getornd, de 4,7-liter V8 schopt het ‘gewoon’ tot 440 pk. Wel is de auto in een bijzondere lak gespoten (Matt White Ice) en volgehangen met diverse -veelal carbonfiber- tierelantijnen uit het MC Sport Line-programma. Ook is de afstemming aangepast en is het programma van het elektronische vangnet (ESP) herschreven. Wat ie gaat kosten is niet bekend, maar ook absoluut niet belangrijk voor het pluimage aldaar.
Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie