We geloven niet dat we ooit met één auto zo getreiterd zijn als met de nieuwe Mazda 6. Spiegeltje, koplampje, nauwelijks zichtbaar silhouetje, spionagefoto’s – je kunt het qua plaagstootjes zo gek niet bedenken of we hebben het voor de kiezen gekregen de afgelopen maanden.

Nu zijn we daar over het algemeen niet zo gevoelig voor; jullie ons plagen? Dan wij terugplagen door er gewoon lekker helemaal niets mee te doen. Eerst maar eens een fatsoenlijke foto met wat fatsoenlijke info, in plaats van dat gegraai naar ‘mediamomentjes’. Puh.

Maar deze foto’s laten, hoewel natuurlijk weer niet de hele auto, wel een vrij duidelijk beeld zien van waar het met de 6 naartoe gaat. En omdat we op de een of andere onverklaarbare manier een zwak hebben voor het merk en de 6 een van de meest onderschatte auto’s ooit vinden, hierbij toch maar die drie fotootjes. Oogt lekker, met die gekke ‘smiley’-streep chroom die door de grille in de koplampen loopt, zoals bij de CX-5. Over de specificaties is weinig meer bekend, behalve dat trots wordt gemeld dat de nieuwe 6 in Rusland (alwaar hij volgende maand geïntroduceerd zal worden op de autoshow van Moskou) onder meer een tweeliter SkyActiv-benzinemotor zal krijgen. Ja duh. Van dat soort mededelingen hebben we het meteen weer helemaal gehad. Als we minder voor de hand liggende info hebben, zijn jullie weer de eersten die het weten. 
 

Reacties

Meer van TopGear