De Mazda 6 zal erg jaloers kijken naar zijn grote CX-broers. Het succes van de hogere Mazda’s heeft er zelfs in het Verenigd Koninkrijk voor gezorgd dat de sedan er niet meer verkocht wordt. De respectabele leeftijd van tien jaar zal ook een rol spelen. Hier gaat de 6 gewoon door en kreeg vorig jaar zelfs een jubileum-uitvoering. En misschien krijgt de sedan over een paar jaar een opvolger.

Het Japanse automedium Best Car Web komt met nieuws over de volgende Mazda 6. De nieuwe auto zou al in ontwikkeling zijn en in 2025 worden onthuld. De 6 zou komen doordat de CX-60 en CX-80 lekker gaan in Europa en Japan, net als verkopen van de CX-70 en CX-90 in Noord-Amerika. Al deze modellen staan op het ‘Large Product Group’-platform. Het zou uit financieel oogpunt slim zijn als Mazda de coupé-koets ook hierop zet.

Vanaf de volgende generatie zou de Mazda 6 dus een ‘vierdeurs coupé’ moeten zijn. Laat Mazda nou net een geweldige concept-coupé in 2017 hebben gebouwd. Die Vision-auto zie je hierboven. Zoals dat gaat bij conceptauto’s wil dit beeld niet per definitie zeggen dat de volgende Mazda 6 er zo uitziet. Laten we allen onze vingers kruisen.

De volgende Mazda 6 krijgt een zes-in-lijn

Best Car Web schrijft dat de productie van ‘het vlaggenschip’ voortgang boekt. Volgens het medium zou er een 2,5-liter benzinemotor komen, een 3,3-liter zes-in-lijn dieselmotor en zes-in-lijn benzinemotor. De zes-in-lijn kan tot wel 345 pk en 500 Nm produceren, net als in de CX-90. Dit is de krachtigste productieauto die Mazda ooit bouwde. Het vermogen zou naar vier wielen gaan of naar de achterwielen, afhankelijk van de uitvoering.

Welke motoren eventueel naar Europa komen, is niet duidelijk. In Nederland krijgen we de een 3,0-liter zes-in-lijn voor de CX-60. Wel zou de mild hybride versie van de 3,3-liter zes-in-lijn voldoen aan de Europese emissieregels van de komende tien jaar. Eerst maar eens zien of Mazda inderdaad bezig is met een opvolger van de 6 en dan zien we weer verder.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)