Nog maar iets meer dan een maandje slapen tot de Tokyo Motor Show zijn deuren opent. Aldaar vinden we onder andere een paar belangrijke nieuwe Mazda’s: de eerder aangekondigde CX-5 crossover, de ontzettend mooie en daarom des te meer frustrerende Shinari Concept, en deze rooie rakker: de gloednieuwe Takeri conceptcar. Die in feite niets anders is dan een dikke vette hint naar hoe de opvolger van de Mazda 6 er zal uitzien.

Uiteraard strooit Mazda ook hier weer rijkelijk met hun nieuwe designtaal, Kodo genoemd (‘ziel van beweging’). We moeten zeggen: het staat zo’n middenklasse sedan goed. Die welvende voorspatborden, die kwaad kijkende achterkant, het spreekt ons allemaal erg aan. Vooruit, die toffe spiegels zullen het productiestadium niet halen, evenmin als het zeshoekige boordcomputer- en navigatiescherm. Terwijl het nou toch zo leuk zou zijn als ze dat wél eens zouden behouden.

De Takeri kan verder bogen op het meest complete pakket aan Skyactiv-technologie dat Mazda momenteel te bieden heeft. Dat houdt in: een nieuwe, schone dieselmotor met start/stopsysteem, een hoop lichtgewicht technieken en – da’s nieuw – Mazda’s kersverse regeneratieve remsysteem Skyactiv-Drive. Klinkt goed allemaal, dus kom maar door met die nieuwe 6.

Reacties

Meer van TopGear