(advertorial)
Heel efficiënt zou zijn om je drie kinderen A, B en C te noemen, maar naast een hoop verwarring bij de dokter (zeg eens ‘a’) is er natuurlijk een reden waarom we dit niet doen. Mazda is het hiermee eens en heeft daarom besloten om de uitvoeringen van de Mazda6 niet langer S, TS, TS+ en GT-M te noemen, maar Essence en Signature. Oké, mooie namen, dus wat houden beide uitvoeringen precies in? De Essence is het model waar de luxe begint bij de Mazda6. Je kunt ‘m naar smaak uitrusten met verschillende pakketten, waarmee je precies uit de auto haalt wat jij ervan verwacht. In elk geval is de Essence royaler uitgerust dan de uitgaande instapversie. En daarover gesproken: de Signature-uitvoering biedt alles wat er mogelijk is op dit model.

Mazda6 Essence

Je vindt in de Mazda6 Essence nu standaard projectie head-up display, radar cruisecontrol, veel veiligheidssystemen, een navigatiesysteem en ook een berg aan opties die je leven op het asfalt aanzienlijk makkelijker maakt. Om gepiep uit je eigen mond te voorkomen, is de Mazda6 Essence standaard uitgerust met parkeersensoren. Je ziet het: met al deze uitrusting is de Essence eigenlijk helemaal niet zo standaard, maar van zichzelf al een premium auto.
Naast deze zeer rijke uitrusting kun je ook nog je eigen smaak kiezen door middel van verschillende pakketten. De ‘Business Comfort Choice’ is er voor de – je zou het niet zeggen – zakelijke rijder. Als het je vooral om het uiterlijk te doen is, kun je het best kiezen voor ‘Aesthetic Choice’. En als je dit pakket uitbreidt met ‘Black Leather Choice’ of ‘White Leather Choice’, heb je het beste van beide werelden. De van de Mazda6 Essence rijd je al vanaf 36.990 euro. Heb je ook een labrador die je niet in de kofferbak wilt opsluiten? Dan heb je voor een meerprijs van 1.500 euro ook de Sportbreak. Op motorisch gebied begint de Mazda6 bij de Skyactiv-G 145, maar je kunt upgraden naar de Skyactiv-G 165 of 194. Die laatste vind je ook in de Mazda CX-5 en heeft cilinderuitschakeling. Goed voor de portemonnee en de ijsbeertjes.

Mazda6 Signature

Wil jij gewoon in één klap het beste wat Mazda te bieden heeft op de Mazda6? Kies dan direct voor de Signature-uitvoering. Deze Mazda6 kun je vanaf 44.240 euro bestellen en vinkt alles op jouw wensenlijst aan. Deze uitvoering draagt in feite de handtekening van de Mazda-designers en weerspiegelt hoe zij de Mazda6 het liefst zien. Dus wil je deze designers een plezier doen, kies dan voor de Signature. Maar je wilt waarschijnlijk ook weten waarom dit hun favoriete keuze is.

‘In dit nieuwe model wordt standaard veel meer uitrusting geplaatst’

Hoe klinkt dit: Nappa-leer in het interieur, sierpanelen van echt Sen-hout, oppervlakten met suède-afwerking, een zwarte interieurhemel en een randloze binnenspiegel? Al overtuigd? Nou vooruit: er zit ook nog een Bose-geluidssysteem in. De 19-inch velgen onder de auto zijn de kers onder de taart. Geïnteresseerd in de luxe van de nieuwe Mazda6 en wil je meer weten? Kijk hier voor meer informatie.

Reacties