Wil je ongeloof in de ogen van je kids zien? Vertel ze dan eens dat er een tijd was dat Mercedes helemaal niet zo succesvol was in de Formule 1. Of nog erger: dat er een seizoen was dat ze in achttien races maar liefst twaalf keer de handdoek in de ring moesten gooien. Voor wie masochistisch is ingesteld: we hebben een mooi projectje voor je. Een van de V10-motoren uit de McLaren-Mercedes MP4-19 kan nu van jou zijn.

De Mercedes FO 110 Q-motor lag in 2004 in de McLaren-Mercedes MP4-19, de auto van David Coulthard en Kimi Räikkönen. De V10 had de probleemloze opvolger van de geplaagde 110 P moeten zijn, maar helaas waren de fouten diepgewortelder dan gedacht. De eerste vijf races moest het team in totaal acht keer de race staken. Halverwege het seizoen kwam het team met de MP4-19B, die gelukkig een stuk beter presteerde. Hiermee won Räikkönen uiteindelijk ook de GP van België in 2004.

De V10 die bij RM Sothebys deze week een nieuwe eigenaar vindt, draagt serienummer 24. Het is uit de beschrijving niet duidelijk welke coureur met de motor gereden heeft, of in welke race. Wat wel duidelijk is, is dat er geen zuigers of drijfstangen in de motor liggen. Wil je met de motor rijden, dan zul je die even ergens vandaan moeten toveren. Makkelijker is het om de V10 neer te zetten als onderdeel van je inrichting. Vindt je vriendin vast leuk.

Wat kost de V10 uit de McLaren-Mercedes MP4-19?

Bieden kan tot en met woensdag. Sotheby’s verwacht dat hij uiteindelijk weggaat voor tussen de 40.000 en 60.000 euro. Er is geen minimumbedrag en het hoogste bod is nu 20.000 euro. Als het je lukt om de boel aan de praat te krijgen, kun je rekenen op zo’n 900 pk bij 18.000+ tpm. Toch maar een bod doen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear