Kimi Räikkönen is spaarzaam met zijn woorden. Hij gaat meer voor kwaliteit dan kwantiteit, want wat hij zegt komt er met een bepaalde droogheid uit waar de meeste grappenmakers jaloers op zijn. Zijn onderschriften op Instagram zijn hier het gortdroge bewijs van.

Zo mogen de meeste coureurs buiten de F1-races om niets doen wat hun fysieke gestel in gevaar brengt, zoals motorcrossen. Räikkönen doet dat als een van de weinige coureurs wél en plaatst daarvan foto’s en video’s zonder schroom op Instagram. Waarom? Tegen het Hongaarse medium Vezess vertelt hij dat Alfa niet mag zeuren.

‘Toen we voor het eerst praatte met Alfa Romeo, vertelde ik ze dat ik weg ben als ze klagen over iets. Er zijn gevaarlijkere dingen in het leven. Natuurlijk probeer je altijd voorzichtig te zijn, maar het is genoeg om over het probleem te praten als het gebeurd is’, zegt de Finse coureur. In andere woorden: ‘Laat me met rust, ik weet wat ik doe’. In 2012 brak Kimi al eens zijn pols tijdens een sneeuwscooter crash tijdens de wintertest, maar die was destijds weer op tijd genezen voor het begin van het F1-seizoen.

Ook werd aan de 39-jarige Kimi gevraagd of hij, nadat hij stopt met rijden in de F1, een plekje in het management van Liberty Media zou willen. ‘Dat is niets voor mij,’ zegt Räikkönen, ‘Liberty heeft meer politiek dan de meeste landen.’ Duidelijk taal van de coureur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)