[tg_video]//www.youtube.com/embed/E9IWiTpWeiM[/tg_video]

In een tijd waarin steeds meer mensen de wijsheid van James May tot zich nemen en roepen dat Nürburgring-tijden onzinnig en nietszeggend zijn, zijn er gelukkig toch nog fabrikanten die volharden en gewoon lekker door de Eifel blijven jakkeren met een stopwatch in de hand. McLaren is er een van.

In bijgaand emotioneel filmpje tonen ze hun paradepaardje, de P1, springend en driftend op het asfalt van de Groene Hel. We weten dat de auto op standaard straatbanden stond en zijn astronomische topsnelheid wist aan te tikken op het rechte stuk van Döttinger Höhe. McLaren zegt dat ze een rondetijd hebben gemeten. Ze zeggen ook dat die onder de magische grens van 7 minuten lag. Maar wat de tijd precies was, dat houden ze nog even voor zich.

Zou dit zijn omdat het ze niet gelukt is om de ongelooflijke (en wel gepubliceerde) 6 minuten en 57 seconden van de Porsche 918 Spyder te verbeteren? Of gewoon omdat ze de gelegenheid maximaal willen uitmelken en de komende weken nog allerlei extra kruimeltjes informatie over ons uit gaan storten? We gokken op het laatste.

Maar we zijn de beroerdsten niet. Dus hier is McLarens trotse video.

Reacties