Blijkbaar staat er ergens in Brussel een flitspaal in een 30-zone die pas bij 47 km/u afgaat. En dan heb je nog een correctie van 6 km/u. Flitspalen op andere plekken in het land hanteren weer een andere marge. Daarnaast gaan sommige flitspalen op bepaalde tijdstippen uit om het aantal boetes kunstmatig laag te houden. De reden? Er zijn te veel verkeersboetes om weg te werken. Dat moet nu gaan veranderen, zo meldt Tijd.be.

Meer snelheidsboetes in België

Minister van Justitie Van Quickenborne wil dat alle marges en toleranties van flitspalen in België hetzelfde worden. Ook moeten ze de hele dag aan het werk om boetes uit te schrijven. Trajectcontroles die nu inactief zijn, moeten aan. Om ervoor te zorgen dat alle boetes op de mat ploffen, moet er een nationale afdeling komen. Momenteel doen veertig lokale ‘parketten’ het behandelen van de boetes. Het resultaat zou meer boetes zijn en dus meer inkomsten voor de Belgische schatkist, maar vooral ook meer verkeersveiligheid.

‘Mensen zullen zich beter houden aan de verkeersregels als ze weten dat de trajectcontroles en flitspalen werken’, zegt de minister tegen VTM Nieuws. Aan het einde van dit jaar moeten de nieuwe maatregelen actief zijn. Mocht je regelmatig langs flitspalen en trajectcontroles in België rijden, dan is het handig om even te checken wat je snelheid precies is. Wellicht ontsprong je tot nu toe de dans.

Advertentie

Reacties

 • San heeft op 29 juli 2021 geschreven:

  Daar gaan ze weer, ze hebben meer geld nodig, als je de flitspalen en andere manieren boetes registreren afzetten omdat er teveel werk aan is, is het dan veiliger????? In dit APENland de hoogste belasting waar je het minste terug krijgt: slechtste wegen, hoogste belasting, laagste pensioenen, teveel regeringen voor een klein landje als België kortom EEN APENLAND

  Reageer
 • Dirk heeft op 29 juli 2021 geschreven:

  In Nederland heb je evengoed 30 en 50 km/u binnen bebouwde kom. Buiten bebouwde kom is in Vlaanderen de snelheid op een gewone weg begrensd op 70, sommige gemeenten hebben in hun landbouwzones de landbouwwegen begrensd tot 50 km/u. In Nederland is er ook verschil bij verbindingswegen: meestal 80 maar ook wel 60.Landbouwzones zijn tot 60 begrensd.

  Reageer
 • Chris heeft op 28 juli 2021 geschreven:

  Wanneer je 50 km in België binnendoor rijdt, goed je best doet heb je als je geluk hebt geen boete. Van een gewestweg 70 in een andere gemeente met drie snelheidszones, een bebouwde kom, zone 30 die onnuttig zijn buiten de schoolmomenten, milieuzones, gewichtsbeperkingen,… het is niet zo moeilijk maar in Nederland rijdt het nog leuk en duidelijk.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie