Het moet wel de minst relevante motor voor Nederland zijn, de 7,3-liter V8 van Ford, en toch schrijven we er graag over. Dat is de aantrekkingskracht van de grootste benzine-V8 die je momenteel nieuw kunt kopen. Liefhebbers gaven de motor het koosnaampje Godzilla. Voor zijn formaat is het vermogen vrij bescheiden; in sommige gevallen produceert de motor maar 300 pk. De krachtigste is nu 435 pk en 644 Nm sterk. Nu schijnt er een krachtiger versie onderweg te zijn met de naam ‘Megazilla’.

Er is een goede reden waarom de achtcilinder relatief weinig vermogen produceert. De 7,3-liter V8 is gebouwd als betrouwbare krachtbron in een pick-up, niet om de achterbanden van een Mustang op te fikken. De enorme motor heeft met 435 pk weinig te verduren en zou in theorie langer mee moeten gaan. Zie het als een olympische kogelstoter die alleen maar pingpongballetjes hoeft te gooien; dat houdt hij of zij heel lang vol.

De Megazilla-V8

Volgens Ford Authority werkt het Amerikaanse merk aan een krachtiger versie van de enorme motor. In de wandelgangen van het internet wordt de motor al ‘Megazilla’ genoemd. Ford zou twee turbo’s op de V8 schroeven om het vermogen een boost te geven. Het vermogen van de motor is niet bekend, maar sommige tuners bewezen al dat de motor gemakkelijk meer dan 1.000 pk kan draaien met bijvoorbeeld een supercharger.

Bestel de motor los

De nieuwe Megazilla-V8 stopt Ford waarschijnlijk in de grotere pick-ups, bijvoorbeeld de F-600, F-650 en de F-750. Het goede nieuws is dat het merk motoren vaak ook los aanbiedt. De standaard 7,3-liter V8 kost omgerekend in Amerika zo’n 7.250 euro. Dus als je heel, heel graag wilt, dan kun je straks waarschijnlijk de Megazilla-V8 thuis laten bezorgen in een kratje.

Reacties

 • Dylan heeft op 1 juni 2021 geschreven:

  Ik wil dit blok in mijn S-max 😍

  • Sven heeft op 3 juni 2021 geschreven:

   Of in een mustang mach E

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear