Zonder ook maar één kreet uit Stuttgart gehoord te hebben, wist je bij de onthulling van de nieuwste Audi RS 3 met 400 pk al: Mercedes gaat dit overtroeven met de nieuwe Mercedes-AMG A 45. En niet met een schamele 5 pk. Nu is bevestigt dat de sterkste versie van de Mercedes-AMG A 45 een zeer guitige 420 pk krijgt.

De Engelse collega’s van AutoCar mochten alvast een stuk in de nieuwe Mercedes-AMG A 45 rijden en konden zodoende alvast een rits specificaties bevestigen voor de nieuwe hete hot hatch. De krachtbron is wederom een turboviercilinder met 2 liter motorinhoud. De nieuwe AMG deelt zijn motor met de A 35 4Matic, maar dan zonder de hybride-toevoeging en meer vermogen.

De instapversie van de Mercedes-AMG A 45 haalt 388 pk uit zijn 2,0-liter turbomotor. Prestatiecijfers zijn er nog niet, maar ga er maar gemakshalve vanuit dat de hatchback in iets meer dan 4 seconden naar de 100 km/u sprint. De topsnelheid stellen de Duitsers altijd in op 250 km/u en dat zal ook hier het geval zijn.

Net als zijn grotere sedan- en estatebroers krijgt de kleine AMG ook een ‘S’ uitvoering met meer vermogen en een driftmodus. De Mercedes-AMG A 45 S produceert maar liefst 420 pk. Dat is 20 pk meer dan de Audi RS 3, zijn voornaamste rivaal. De 0-100-tijd zal nét onder de 4 seconden duiken. De huidige Audi RS 3 doet het in 4,1 seconden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)