Dat de nieuwe Mercedes-AMG A 45 een woest apparaat wordt, staat buiten kijf. Maar dat je dekking moet zoeken voor driftbuien, is nieuw. AMG-baas Tobias Moers bevestigt op de Autosalon van Parijs dat de nieuwe Mercedes-AMG A 45 een driftmodus krijgt.

De driftmodus kennen we al uit grote broer van de Mercedes-AMG A 45, de E 63 S. Hou er wel rekening mee dat je, net als bij de E-klasse, iets meer geld moet doorschuiven naar Mercedes voor een S-versie voordat je kunt driften. De drift-modus schakelt de voorwielaandrijving compleet uit.

Beter dan de C 63?

Door de toevoeging van de driftmodus aan de Mercedes-AMG A 45 blijven er steeds minder redenen over om een AMG-versie van de C-klasse te kopen. Het interieur van de kleine is mooier, hij kan wél driften en met een beetje geluk is de hatch nog sneller ook.

Over het interieur gesproken: op het prachtige display zal de Mercedes-AMG A 45 de meest relevante hardrij-informatie tonen. Moers noemt het een ‘super sport kind of screen’ in een gesprek met het Australische Car Advice. We kunnen niet wachten. Tot die tijd is er nog de Mercedes-AMG A 35 die je op de foto’s ziet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)