Eigenaren van de Mercedes-AMG A 45 S gaan nog last krijgen van keuzestress, want voor een vermogenskuurtje kun je nu bij een hoop (overwegend Duitse) tuners terecht. Racechip verhoogt het vermogen met 70 pk, Renntech schept er bijna 50 procent bovenop en nu is hier Posaidon, die 525 pk en 600 Nm in de kleine hatchback stopt. De tuner noemt het resultaat de Posaidon Mercedes-AMG A 45 RS. Ook komen ze met een makkere versie waarbij het vermogen stijgt naar 465 pk.

De A 45 RS schiet na de vermogensinjectie van 104 pk in nog maar 3,4 seconden naar de 100 km/u, wat een indrukwekkende halve seconde sneller is. De topsnelheid groeit van 270 (begrensd) naar 324 km/u. De tuner is ondertussen druk bezig met een nog krachtigere versie, maar daarover willen ze momenteel nog niets verklappen. Wie wacht tot de zomer met bestellen, kan gelijk ook een sportuitlaat en extra potente remmen in zijn winkelmandje doen.

De tammere versie biedt 465 pk en 560 Nm, wat een 0-100-tijd van 3,6 seconden mogelijk maakt. De top van deze versie is 318 km/u. De prijzen van de ingrepen zijn niet bekend. De drietand op de achterklep is ongetwijfeld optioneel. De bodykit op de Posaidon Mercedes-AMG A 45 RS is trouwens standaard. Vooral het snorretje op de voorbumper oogt wat vreemd, maar dat komt vast doordat de nummerplaat ontbreekt.

Reacties

  • TB.automotive heeft op 28 april 2020 geschreven:

    Hoeveel pk wil je nog meer hebben in een hot hatch? 700? Genoeg is genoeg op een gegeven moment

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)