De volgende generatie Mercedes-AMG C 63 zal een vierwielaandrijver zijn, waarmee er een einde komt aan het tijdperk van snelle achterwielaangedreven sedans van Mercedes. Bronnen bevestigen aan TopGear dat de aankomende C-klasse van AMG in de voetsporen treedt van de E-klasse. De volgende generatie hete C-klasse komt in 2021 en krijgt net als de andere AMG’s een driftmodus.

De Mercedes-AMG C 63 behoudt zijn 4,0-liter V8 en krijgt meer vermogen dan de huidige generatie om de strijd aan te gaan met de aankomende BMW M3, die ook vierwielaandrijving krijgt. De Mercedes-AMG C 63 S, de topper van het stel, krijgt hoogstwaarschijnlijk 550 pk. Dat is slechts 50 pk minder dan de huidige BMW M5.

De flinke bak vermogen, de aandrijving op alle wielen en de razendsnelle transmissie zorgen voor een 0-100-tijd ergens laag in de 3 seconden. Een flinke lading tractie en de mogelijkheid om een stel flinke strepen te leggen op commando, wat wil je nog meer? Een handbak? Daar zouden wij niet op rekenen.

Een milde vorm van elektrificatie vindt zijn weg naar de C 53, die net als de E 53 en de CLS 53 ongeveer 440 pk zal produceren. De grote vraag is: nu de Mercedes-AMG A 45 S en de C 63 S allemaal uitschakelbare vierwielaandrijving krijgen, zal de volgende Mercedes-AMG S 63 dan ook een driftmodus krijgen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)