De nieuwste Audi RS 4 dirigeert 450 pk naar al zijn wielen. De Mercedes-AMG C 63 S doet hetzelfde, maar dan met 510 pk. Zelfs zonder welingelichte bronnen hadden we kunnen voorspellen dat de komende BMW M3 (G80) richting de 500 pk zou krijgen. Gelukkig is dat niet nodig, want een welingelichte bron heeft zich aangediend op het forum Bimmerpost.

De gebruiker deelde al vaker interne informatie en hij had het al vaker bij het rechte eind. Dit keer vertelt hij dat de productie sowieso start in 2020, maar waarschijnlijk al dit jaar. De BMW M3 (G80) komt in drie uitvoeringen: de Pure-versie met 444 pk, een Base-versie met 475 pk en een Competition met 500 pk.

De Pure-versie doet zijn naam eer aan, en komt waarschijnlijk met een handbak en achterwielaandrijving. Het zou stiekem nog wel eens de leukste versie kunnen worden. De Base-versie krijgt al een automaat en xDrive, en dat zal voor de Competition niet anders zijn. Waarschijnlijk is de voorwielaandrijving uitschakelbaar – iets met driften, of zo. Keramische remmerij staat op de optielijst.

Motor van de BMW M3 (G80)

De motor in de BMW M3 (G80) zal naar alle waarschijnlijkheid een doorontwikkeling van de huidige dubbel geblazen zes-in-lijn zijn. Milde hybridetechniek en waterinjectie liggen ook nog op de tafel. Zelfs een M3 Touring behoort nog tot de mogelijkheden, volgens de geruchten.

Foto’s: Aksyonov Nikita en Andrei Nedelea

Reacties

  • Dries heeft op 1 februari 2019 geschreven:

    Gwn omda em den m2competion nie kan bijhoude alst nosig is.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)