De vlotte A-klasse voor ‘klanten die een spannend design verwachten van hun auto samen met superieure prestaties en inspirerende wegligging’ is hier: de Mercedes-AMG CLA 35. Geen verrassing na de eerdere twee 35-versies van AMG. Gepland en gewenst, zullen we maar zeggen, want is er zoiets als teveel AMG-modellen?

Wat maakt de Mercedes-AMG CLA 35 bijzonder?

Niet veel, als je ‘m naast de hatchback- en de sedanversie zet. Het is de Mercedes-AMG A 35 voor de mensen die graag hun Ikea-tripjes wat beter vooruit plannen. Je levert namelijk wat ruimte in voor een coupé-achtige daklijn. Die Billy-kast gaat lastiger passen. Technisch delen de drie veel onderdelen en de specificaties schelen dan ook niets.

Mercedes-AMG CLA 35: de specificaties

Voorin ligt de bekende 2,0-liter viercilinder met 306 pk en 400 Nm die in alle gevallen gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat. Het vermogen kan naar alle wielen, maar wordt niet altijd eerlijk verdeeld. De auto kijkt zelf waar het vermogen nodig is en kan zelfs alle power naar de voorwielen sturen. De 0-100-tijd is 4,9 seconden, net als de sedan en de hatch.

Het samengeperste S-klasse interieur is uiteraard weer van de partij. Kies zeker voor de sfeerverlichting-optie waarbij je 64 kleuren kunt kiezen. Op het scherm kun je allerlei handige statistieken bekijken over je rijgedrag en de immer sociale Mercedes-spraakassistent zit altijd klaar voor een goed gesprek.

Mercedes-AMG CLA 35: de prijs

De prijs van de Mercedes-AMG CLA 35 verklapt het merk nog eventjes niet. De prijs van de hatchback-versie is 67.639 euro. Spaar dus in ieder geval door tot 70.000 euro, dan zul je in de buurt komen. Gaat het je allemaal niet snel genoeg, kun je wachten op de AMG CLA 45, die meer dan 400 pk zal hebben.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)