Maak kennis met de Mercedes-AMG GT Concept. In het enorme persbericht praat Mercedes over hun vijftigste verjaardag, autonoom rijden en de toekomstige richting van hun ontwerpen. Gaap, eerst de belangrijkste informatie:

De Mercedes-AMG GT Concept combineert een goddelijke 4,0-liter V8 (omdat Mercedes) met een elektrische motor. Dankzij het samenspel zit de vierdeurs GT in minder dan drie seconden op de 100 km/u. Net zo snel als een Lamborghini Huracán Performante, bijvoorbeeld. De aandrijving gaat naar alle wielen en het Torque Vectoring-systeem kan elk wiel individueel aansturen.

Je kunt de Mercedes-AMG GT Concept zien als een hybride vierdeurs-uitvoering van de bestaande GT. Kijkend naar het succes van de Panamera, snappen we waarom Mercedes gaat voor het op papier vreemde carrosserie. Kijkend naar het succes van de CLS Shooting Brake, snappen we het minder. Poging twee, zullen we maar zeggen.

Het dak, de voorspoilers, de diffuser en de zijpanelen maakte Mercedes van koolstofvezel. Achter de ingewikkelde velgen schuilen keramische remschijven. Het accusysteem is afgeleid van de F1-auto’s van Mercedes en moet ultralicht zijn. Verder kan de Mercedes-AMG GT Concept zelfstandig rijden, en zo.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)