Het is een slechte dag voor banden over de hele wereld, want de wederopstanding van het rubberverwoestende label van AMG is nabij. Hieronder zie je de eerste foto’s van de Mercedes-AMG GT R Black Series, de ultieme uitvoering van de AMG GT. Mercedes houdt de auto zelf nog geheim, maar iemand schoot stiekem wat foto’s en plaatste ze op social media. Nürburgring-taxibedrijf Fastabast – dat er eentje besteld heeft – claimt dat de hardcore GT R een V8 met 720 pk krijgt. Hiermee zou het de krachtigste Mercedes ooit zijn. Totdat de AMG One komt, tenminste.

De Mercedes-AMG GT R Black Series zou dezelfde 4,0-liter V8 krijgen als de reguliere GT R, maar dan dus met 720 pk en 850 Nm. Dit is een flinke snap omhoog vanaf de AMG GT R Pro, die ‘maar’ 585 pk kreeg. De AMG GT 4-door met 639 pk was hiervoor de krachtigste productie-Mercedes. De nieuwe Black Series krijgt een flinke dubbeldekker-spoiler en een nieuwe bodykit. Een splitter, canards op de voorbumper, zijskirts en een opvallende diffuser zullen zorgen voor de nodige downforce. In het zijscherm kan nu een volledige arm verdwijnen.

Officiële informatie over de Mercedes-AMG GT R Black Series moet nog volgen, maar volgens diverse geruchten zou de onthulling ergens deze maand plaatsvinden. Het zou de eerste Black Series van AMG zijn sinds de SLS en C 63. Dat we ernaar uitkijken, is zacht uitgedrukt.

De foto’s

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie