Je zou denken dat in zo’n klein land als Nederland een bijzondere auto als een Mercedes C 63 AMG Black Series niet snel vergeten wordt, om vervolgens jaren later uit het stof of mos getrokken te worden als schuurvondst. Hoewel dat hier op eerste oogopslag zo lijkt, is dat niet het verhaal achter deze zielige Black Series. Als je goed kijkt, zie je dat de koplamp niet volledig zijn originele vorm heeft en er lijkt sprake te zijn van brandschade onder de motorkap.

De Mercedes C 63 AMG Black Series staat bij Marlog Car Handling in Roosendaal, bij een bedrijf dat de transport regelt voor auto’s uit Dubai, Canada, Japan en Amerika. Volgens fotograaf Mike Mes komt de V8-coupé uit Amerika en is hij op doortocht naar het buitenland. Daar zit waarschijnlijk een handige klusser te wachten om de auto te restaureren of om hem uit elkaar te plukken voor onderdelen. Verderop stond ook een verzopen Corvette ZR1 met nog geen 10.000 kilometer.

Het kan lonen om een Mercedes C 63 AMG Black Series op te knappen. De auto’s brengen tussen de 100.000 en de 130.000 euro op in goede staat en als je ‘m voor een habbekrats kunt halen uit Amerika, heb je flink wat speelruimte om de boel op te lappen. De beul met een 6,2-liter V8 en 517 pk schiet in 4,2 seconden naar de 100 km/u en kan de 300 km/u voorbijvliegen. Hou het internet in de gaten, wie weet kun je ‘m over een paar maandjes kopen.

Update: Lezer Dennis vond de veiling van deze Mercedes in Pittsburg. De auto met zo’n 13.000 kilometer op de teller is geveild voor omgerekend 43.000 euro. Het is niet goed zien of de auto een zwart dak heeft, of een panoramadak. Als het een glazen dak is, dan is het geen Black Series. En ook de advertentie van de auto in betere staat.

Foto’s: Mike Mes

Reacties

 • Kate heeft op 21 april 2021 geschreven:

  Reageer
 • Vilam heeft op 26 november 2020 geschreven:

  Bedankt voor het artikel, erg interessant.

  Reageer
 • Hugo heeft op 6 januari 2020 geschreven:

  De W204 black series voor de US markt zijn allemaal uitgevoerd met een panorama dak i.t.t. de rest van de wereld.

  Reageer
 • Maarten heeft op 5 januari 2020 geschreven:

  Zo te zien stond ie alleen vlakbij of in een brandje want er ligt ook wat verkoolde troep op de motorkap en de meeste schade lijkt aan de voorzijde te zitten. Bij brand onder zijn eigen motorkap zou die in een veel slechtere staat zijn toch? Deze wagen lijkt me goed te repareren, leuk gespot en er staat inderdaad nog meer leuk spul zo te zien!

  Reageer
 • Chris heeft op 3 januari 2020 geschreven:

  Ik denk niet dat zo’n schadeauto na opknappen zoveel waard zal zijn, als men van jet schadeverleden af weet.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)