De configurator van Mercedes gebruikt subtiele Booking-achtige overtuigingsmethodes die soms een beetje de plank misslaan. Zo zou de Mercedes-AMG GT R het ‘laagste verbruik’ van de GT-modellen hebben en bovendien het ‘meest gekocht’ zijn. Wat wel klopt, is het extra zetje dat de site geeft om de nieuwe Mercedes-AMG GT Black Series te kopen: het ‘hoogste vermogen’. Wij zijn geprikkeld. En omdat de nieuwe GT nu digitaal samen te stellen is, weten we direct ook de prijs van de Mercedes-AMG GT Black Series.

De AMG GT Black Series is de krachtigste straat-Mercedes ooit gebouwd. AMG monteerde een speciale flat-plane krukas onder in de 4,0-liter V8; dit is momenteel de enige Duitse productieauto met zo’n vlakke krukas. Verder ging de ontwerpafdeling in samenwerking met de aerodynamica-afdeling flink los op het uiterlijk van de Black Series. De splitter op de neus is inschuifbaar, omdat hij in de uitgeklapte modus niet straatlegaal zou zijn.

De V8 produceert mede dankzij de nieuwe krukas 730 pk en 800 Nm. Schakelen doet een negentraps automaat en de 0-100-tijd is een kleine 3,2 seconden. De 0-200-tijd ligt net onder de 9 seconden. Een Nürburgring-tijd moet nog volgen. Durft iemand te wedden tegen de Aventador SVJ? Wij niet, om eerlijk te zijn. De topsnelheid is trouwens 325 km/u. De Mercedes-AMG GT Black Series weegt 1.540 kilo, wat 35 kilo minder is dan de GT R Pro.

Maar wat is nou de prijs van de Mercedes-AMG GT Black Series?

Oh ja, dat is waarom we hier waren. Voor de krachtigste Mercedes van dit moment betaal je in Nederland een ongelofelijke 420.982 euro. Overweeg nog het AMG-trackpakket erbij te nemen voor 7.865 euro, dan krijg je vierpunts gordels en koolstofvezel stoelframes. De kleur Magma Orange die je hierboven ziet, staat helaas nog niet in de configurator. In Duitsland kost dezelfde auto trouwens 337.629 euro, dus de Nederlandse overheid zal je dankbaar zijn voor je schenking.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)