Kijk eens wie we daar hebben: als dat niet 'de sportiefste C-klasse ooit' is. Althans, dat is wat ze er bij Mercedes zelf over zeggen, en veel reden om aan ze te twijfelen hebben we niet, na het zien van de foto's en het bekijken van de specs. 

Ga maar na: deze nieuwe C Coupé is de behuizing van de bekende vierliter dubbelturbo V8 die ook in de sedanversie woont. In zijn 'normale' uitvoering is hij al goed voor 476 pk, een sprint naar 100 km/u in 4 seconden rond en een afgeregelde top van 250 km/u. Gelukkig kan die begrenzing er ook af; moet je alleen even het AMG Driver's Package bestellen, dan loopt ie 290 km/u. Voor degenen die meer willen (jij en wij dus), is er de S-versie: die heeft 510 pk, gaat in 3,9 naar 100 km/u en heeft een elektronisch in plaats van een mechanisch sperdifferentieel achter. Een zeventraps Speedshift-automaat is altijd standaard.

Je hoeft niet bijster veel moeite te doen om de AMG van zijn gewonere soortgenootjes te onderscheiden. Uitgeklopte wielkasten, een splitter voor en diffusor achter, vier uitlaten en natuurlijk een paar gezellige powerdomes in de motorkap: dan is het een AMG. 

Je kunt de C 63 AMG Coupé voor het eerst live zien tijdens de IAA in Frankfurt, medio september. Daarna is het nog tot april 2016 geduld hebben voor je hem ook in een straat bij jou in de buurt een paar dikke strepen afgewerkt rubber kunt zien achterlaten.

Reacties