Als iedereen je lage vierdeurs coupé sedan gaat namaken, dan verzin je toch gewoon weer iets nieuws? Jawel, Mercedes komt met de CLS Shooting Brake, de sierlijkste stationwagen die je ooit hebt gezien. Het enige nadeel: ze gaan nu zo ver dat ze dit zelfs een vijfdeurs coupé noemen.

De nieuwe familie-CLS knalt werkelijk van de foto’s af. We kunnen onze ogen er bijna niet van afhouden, dus dit zal wel weer een erg productieve maandagochtend gaan worden. Het dak van de Shooting Brake loopt in een prachtige afbuigende lijn door naar achteren, wat betekent dat de bagageruimte geen prijzen voor uitzonderlijk volume gaat winnen (590 liter, 1.550 met de bank plat), maar voor de hoofdruimte achterin wonderen moet doen. Er zijn nog steeds geen b-stijlen, dus hebben de zijruiten geen omlijstingen. Het interieur biedt plek voor vijf, barst van de mooie details en is in grote mate aan je smaak aan te passen – bijvoorbeeld met een kersenhouten vloer in de laadruimte. Het nieuwste in veiligheidstechnieken, zoals full-led-koplampen? Maar natuurlijk.

De CLS Shooting Brake is voor een groot deel uit aluminium opgebouwd en krijgt standaard luchtvering op de achteras mee, zodat ie nooit met z’n uitlaten over het asfalt schuurt als je je drie Deense dogs meeneemt. Voorlopig wordt hij leverbaar met vier motoren: de 350 (306 pk), 500 (408 pk), 250 CDI (204 pk, 5,3 l/100 km) en 350 CDI (265 pk). De sterkste benzine en diesel zijn er ook met 4Matic-vierwielaandrijving. Prijzen zijn nog niet bekend. Oh, en er komt – dank u, herr Zetsche – ook een 63 AMG.

 

Reacties