Mercedes heeft al een redelijke bijdrage gedaan voor de autosalon van Genève met de Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Gelukkig hebben ze ook gedacht aan de koper zonder miljoenenbudget met de nieuwe Mercedes E-klasse Cabriolet. Eentje die klaar is voor de vele helse horrorwinters die ons land rijk is.

De Mercedes E-klasse Cabriolet draagt een klassieke stoffen kap bestaande uit twee ziljoen lagen om alle kou en herrie buiten te houden. Hij vouwt op in 20 seconden, zolang je niet harder gaat dan 50 km/u. De kap is te krijgen in de kleuren bruin, blauw, rood of zwart. Mercedes zegt dat het silhouet overeenkomt met de E-klasse Coupé, maar dan zonder de vreemde scheiding in de achterste zijruiten. De schoonheid van de coupé met een klapdak is een utopie; maar Mercedes heeft het lang niet slecht gedaan.

Het is de eerste E-klasse Cabriolet die komt met een vierwielaandrijving als optie. Fijn om kleine hoopjes sneeuw mee te verslinden. Ga je op sneeuwvlokjes jagen, neem dan de Airscarf die in je nek hijgt en de Aircap-tochtstrip. Zo kun je onderweg kan in de winter, zonder daarbij een vloerkleed als sjaal om te doen. Toch adviseren we je om gewoon een winterjas aan te trekken. Mercedes verklapt nog niet welke motoren ze in de dakloze E-klasse hangen, maar dit zal overeenkomen met het aanbod in de E-klasse Coupé. Ook zullen er drie opties zijn voor de ophanging, met de luchtvering als hoogtepunt.

Heeft de Mercedes E-klasse Cabriolet meer leuke dingetjes?

Een belangrijke feature krijg je hopelijk nooit gezien: de koprolbeschermer. Dit systeem komt in werking als het rubber omhoog wijst en beschermt je kuif tegen het asfalt. En het is een E-klasse: dus het interieur puilt uit van de technische snufjes en schermen. De sfeerverlichting kent 64 standen. Nooit geweten dat er zoveel kleuren bestonden.

En ruim?

Je hebt ongeveer 385 liter aan bagageruimte, dat is zo’n 40 liter minder dan de Coupé. Het aantal liter neemt nog wat af als je het dak opent. Je kunt eventueel de banken plat leggen voor meer ruimte; daar wilt toch niemand zitten. De optielijst zal duizelingwekkend veel keuzes bevatten, wat een ‘exclusief jacht gevoel’ moet geven volgens Mercedes. Verwacht alleen niet dat je met de E-klasse Cabriolet dan ook gelijk de zeven zeeën kunt afvaren. Zo waterdicht is dat dak ook weer niet.

De prijs van de Mercedes E-klasse Cabriolet is nog niet bekend.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)