Mercedes pakt het voor nu nog even anders aan dan de rest. Waar bijvoorbeeld Volkswagen een compleet nieuw platform ontwikkelde voor elektrische auto’s, past Mercedes nog even wat bestaande modellen aan. De EQC is gebaseerd op de GLC en deze nieuwe Mercedes EQA deelt inderdaad zijn beenderen met de GLA. Een prima basis, overigens. Identiek is de auto niet aan zijn benzinebroer, kijk maar eens naar de grille, de doorlopende achterlichten en de koplampen.

De prijs van de Mercedes EQA

De Mercedes EQA is de nieuwe elektrische instapper van het merk. De prijzen beginnen bij 49.995 euro, ongeveer hetzelfde als een Tesla Model 3. Dat is fors duurder dan bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3 van 36.000 euro, maar weer flink goedkoper dan de Polestar 2 van 58.000 euro en nog goedkoper dan de BMW iX3 van 67.000 euro. En dat terwijl deze Mercedes daar niet voor onderdoet qua actieradius. Het aanbod van elektrische auto’s begint zich nu zodanig te ontwikkelen dat er voor elk (lease-)budget iets te halen valt.

Specificaties Mercedes EQA

Mercedes plant een volledig gamma aan EQA’s. Er komen versies met vierwielaandrijving en zelfs eentje met 500 kilometer actieradius. Voor nu beginnen ze met de EQA 250. Ze hanteren inderdaad hun bestaande nomenclatuur voor de nieuwe EV’s. Deze 250 rijdt 426 kilometer op één volle 66,5-kWh accu. Het vermogen is 190 pk en het koppel bedraagt 475 Nm. De aandrijving gaat in dit geval naar de voorwielen en een 0-100-tijd van 8,9 seconden is mogelijk. De top is 160 km/u. Voor 80 procent volladen kan in 30 minuten aan een snellader.

Wanneer komt de nieuwe elektrische Mercedes?

In vergelijking met de normale GLA krimpt de bagageruimte met 155 liter naar 340 liter. Dan hoeven we ook niet meer te vertellen waar de accu ligt, toch? De elektromotor zit op de plek waar zich ooit een benzinemotor bevond. Vanaf dit voorjaar staat de Mercedes EQA bij de dealers. Standaard staat de auto trouwens op 18-inch wielen, niet de 20-inchers die je op de foto ziet. Als je geduld hebt, komt Mercedes later nog met een versie met twee elektromotoren, meer dan 270 pk en vierwielaandrijving.

Reacties

 • Oprechte vraag heeft op 21 januari 2021 geschreven:

  Als je deze auto kan kopen voor hetzelfde geld als een Tesla 3, waarom zouden nog mensen een Tesla willen? Als je bij de Bijenkorf hetzelfde betaalt als bij de Action, dan wil toch ook niemand meer die Action rommel hebben?

  • Carspottingpijnacker heeft op 21 januari 2021 geschreven:

   Inderdaad

   • BOVAG heeft op 21 januari 2021 geschreven:

    Cijfers liegen niet: verkopen Tesla in Nederland 2020 -70% tov 2019.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)