De nieuwe Mercedes CLS komt pas later dit jaar in Parijs, maar tot die tijd houdt Mercedes ons vakkundig warm. Eerst met een mooi kunstwerk en nu met deze F 800 Style conceptcar. Ze noemen het een studiemodel, maar ons houden ze niet voor de gek. De CLS gaat hier behoorlijk op lijken.

Naast schitterende lijnen en gave schuifdeuren heeft de F 800 nog meer leuks in petto. Het is namelijk een plug-in hybride (of in Mercedes-taal: ‘plug-in HYBRID’) die gebruik maakt van een 3.5 V6 met 300 pk en een hybridemodule van 109 pk. Kijk, zo lusten we die groene autootjes wel. De CO2-uitstoot bedraagt niet meer dan 68 g/km. Ook is er een F-Cell-variant die volledig elektrisch rijdt, maar zijn energie via een brandstofcel uit waterstof haalt. Hiermee heeft de F 800 een actieradius van 600 km. Beide technieken zijn nagenoeg productierijp.

De F 800 houdt onder alle omstandigheden netjes afstand tot voorliggers dankzij het nieuwe Distronic Plus-systeem met Traffic Jam Assistant. Ook heeft hij een zogenoemde camera-trackpad voor de bediening van het Comand-systeem. Hiermee worden je vingers doorzichtig geprojecteerd op het scherm zodat je goed kunt zien waar je op drukt. Leuke gimmicks voor een prachtige conceptcar. Gaat goed Mercedes, kom maar door met die productie-CLS.

Reacties