Amerikanen zullen compactere auto’s moeten gaan rijden, maar de kunstenaars die de jaarlijkse SEMA show in Las Vegas bevolken, lijken daar nauwelijks een boodschap aan te hebben. Voor Amerikaanse begrippen is de Mercedes GLK een piepkleine SUV, dus daar moet het mes in.
 
Het dak gaat er letterlijk af bij de GLK Urban Whip die in Florida tot stand is gekomen bij Boulevard Customs. Er zitten maar liefst 26 inch wielen onder, waarvoor de spatborden helemaal zijn uitgezaagd en buitenproportioneel worden verbreed.
 
Dichter bij het origineel blijft de Rock Crawler, een model voor sportieve types. Legendary Motorcar Company betrekt de GLK in een skateboard circuit. Ook voor wintersport en strandgebruik is de auto voorzien.
 
De Pikes Peak heuvelklim vormt de inspiratiebron voor de GLK Rally Raver van de firma Renntech. De rode benz is niet alleen voorzien van wilde spoilers, uitgebouwde schermen en grote wielen, maar krijgt zelfs ondersteuning van een elektromotor voor betere prestaties.
 
Het is allemaal wel lollig, maar weinig realistisch. Toch doet ook het Duitse Brabus de SEMA show aan met de GLK Widestar, waarvan de verschillende toevoegingen niet alleen productierijp zijn, maar ook daadwerkelijk aangeboden gaan worden.

Reacties