Toen Mercedes in 2004 met de CLS op de proppen kwam, had het vast niet gedacht dat dit het begin zou zijn van een enorme rage. Vier jaar later hebben verschillende autofabrikanten een vierdeurs coupé op stapel staan. De CLS zelf is ondertussen toe aan zijn eerste facelift.

Daarvan zijn nu vakkundig de eerste beelden gelekt. Het gaat om de CLS 63 AMG, het topmodel binnen de reeks. Op de plaatjes is te zien dat het front een kleine metamorfose heeft ondergaan, met onder meer een andere grille. De velgen zijn een maatje groter geworden, en zijn gegroeid van 18 naar 19 inch. Aan de achterzijde krijgt de CLS LED-verlichting en – in ieder geval voor de AMG-versie – een spoiler van carbonfiber. Van een eventueel gewijzigd interieur is niets te zien, maar daar verwachten we geen schokkende wijzigingen.

Onder de motorkap verandert naar verluidt helemaal niets. Dat betekent dat het vermogen van de V8 gehandhaafd blijft op 514 pk, met een koppel van 630 Nm. Voor de overige modellen hult Mercedes zich vooralsnog in stilzwijgen. Ook weten we niet wanneer we de nieuwe CLS kunnen verwachten, maar dat zal vast niet lang meer duren.

Reacties