Mercedes plug-in hybrides niet verder ontwikkeld

Mercedes investeert niet verder meer in PHEV's en verlegt focus naar EV

Stekker Mercedes-AMG GT 63 S E Performance
Foto('s): Mercedes

De nieuwste reek Mercedes plug-in hybrides moet nog verschijnen, maar de stekker ligt er eigenlijk alweer uit. Het automerk bevestigt aan het Duitse Handelsblatt dat er geen verdere ontwikkelingen meer plaatsvinden. Wat ze hebben, dat brengen ze uiteraard nog uit, maar de verdere budgetten gaan richting de elektrische auto. Ze beschouwen de PHEV’s als een tijdelijke tussenstap totdat het volledige aanbod bestaat uit elektrische auto’s.

‘Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen gepland’, vertelde Markus Schäfer, bestuurslid van Daimler en hoofd van de onderzoekstak, aan de Duitse krant. ‘De investeringen zijn allemaal al gedaan, daarom gebruiken we ze.’ Onlangs onthulde Mercedes de eerste AMG met plug-in hybride aandrijflijn. De Mercedes-AMG GT 63 S E Performance combineert een V8 met een elektromotor voor een totaalvermogen van 843 pk. De volgende C-klasse van AMG krijgt een 2,0-liter viercilinder met een elektromotor.

De dikste Mercedes plug-in hybrides moeten dus nog verschijnen, maar de AMG-modellen blijken een eenmalige uitspatting. Nieuwe modellen gaan sowieso meestal zo’n zes tot acht jaar mee, waardoor een nieuw model met een benzinemotor ook geen zin meer heeft. Als alle plannen van de EU doorgaan, is het vanaf 2035 klaar met de verkoop van verbrandingsmotoren. AMG onthulde pas ook zijn eerste volledig elektrische model, de Mercedes-AMG EQS 53 4MATIC+, op basis van de elektrische S-klasse.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken