Mercedes baalt momenteel behoorlijk van dat snode internet, want de nieuwe SL had pas begin januari in Detroit onthuld mogen worden. Mooi niet dus: iemand met een laptop en wifi keilde een vage scan van de Duitse prijslijst (met foto’s) de wereld in.

Eigenlijk is het uiterlijk geen verrassing: de SL lijkt op een grote SLK, met flink wat design-invloeden van de SLS. Niet dat dat erg is. Opvallend zijn wel de achterlichten, die juist weer van de CLS lijken te komen. In het interieur zien we de bekende bedieningselementen, ronde ventilatieopeningen, en een stel klassiek geribbelde leren sportstoelen die er uitzien alsof ze je nooit meer los zullen laten.

Al met al is Mercedes’ nieuwe prestige-roadster wat ons betreft geslaagd. Hoewel we dat pas met zekerheid kunnen zeggen na een uitgebreide rit, natuurlijk. Daarvoor moeten we nog tot begin 2012 wachten.

Update

Hoppa, na het uitlekken van de SL-brochure vliegen vandaag alweer de complete sets persfoto’s het internet over.

Mercedes heeft de auto nog steeds niet onthuld, dus we hebben nog geen technische details of andere info voor je. Wel is bekend dat de auto zo’n 140 kilo lichter is dan zijn voorganger (in SL350-vorm – bij de achtcilinders scheelt het iets minder). Dit is te danken aan de carrosserie, die voor het grootste deel uit aluminium bestaat.

We verwachten dat het officiële persbericht van Mercedes niet lang meer op zich zal laten wachten…

Reacties