Mocht jij iemand zijn die z’n Mercedes SLS AMG niet koopt voor boulevardparaderen maar voor circuitgebruik, dan zul je jezelf gelukkig prijzen met het volgende bericht: Mercedes biedt vanaf nu een hardrijdersvriendelijk optiepakket aan dat van je SLS AMG een GT maakt.

Met 591 pk ligt het vermogen precies 20 pk hoger dan bij de standaard auto. Het koppel bedraagt 650 Nm. Van 0 naar 100 km/u ga je, brullend, in 3,7 seconden; de 200 km/u tik je al aan na 11,2 seconden. De elektronische begrenzer maakt een eind aan het feest bij een schamele 320 km/u.

AMG paste naast het motorblok ook de transmissie aan, die nog net even wat scherper op je rechtervoet schijnt te reageren en nog agressievere geluiden aan de V8 ontlokt tijdens het (terug)schakelen. Ook het onderstel, compleet met AMG Ride Control (comfort- en sportinstellingen), werd verder verfijnd. In het interieur vind je wat extra alcantara, een rood streepje bovenop het stuur en een serie led’jes om je te helpen schakelen.

Gelukkig kan men aan de buitenkant ook zien dat je een GT hebt gekocht: de koplampen en achterlichten zijn donkerder gemaakt, de remklauwen rood geverfd, en de grille en buitenspiegels voorzien van een glimmend zwarte afwerking. Bovendien staat er ‘GT’ op de kofferklep.

Alsof een gewone SLS AMG nog niet begeerlijk genoeg was, heb je nu ook deze GT om van te dromen. Hij is er als coupé en als roadster; de prijzen zijn nog niet bekend.

Reacties