Bij de term sprinter denken we in de eerste plaats aan hele dikke spierbundels die in no time 100 of 200 meter afraffelen. Al kan het in deze winterperiode ook gaan om mannen en vrouwen op schaatsen die iets met een 500 meter doen.
 
Waar we in ieder geval niet aan denken, is aan een dikke sprinter. Dat kan volgens ons nooit wat worden. Toch hebben de tuners van het Duitse Hartmann hun tanden in een Mercedes Sprinter gezet. Inderdaad, een bus.
 
Nu behoren witte bussen op zijn zachtst gezegd niet tot ons favoriete deel van het automobiele spectrum, maar met deze Sprinter is het helemaal bar en boos. Hartmann heeft dan wel gezorgd voor een tuningskit waarmee de dieselmotoren wat meer puf krijgen, het blijft natuurlijk gewoon een opgedirkte timmermansbus.
 
De 19-inch wielen zijn nog wel om aan te zien, maar al dat witte plastic is echt te veel van het goede. Bussen horen geen spoilers en zijskirts te hebben. En al helemaal geen dubbele uitlaat, of een interieur dat is bekleed met iets dat op carbonfiber lijkt. Als je al iets wilt doen met een bus, dan is eigenlijk alleen dit acceptabel.

Reacties