Zware, lompe mobiele huizen is normaliter niet waarvoor je bij TopGear komt. Ze houden het verkeer op, zien er vaak belachelijk uit en zijn niet vooruit te branden. Maar daar zou zomaar eens verandering in kunnen komen. Maak kennis met de Hymer VisionVenture. En nee, het is geen opgeleukt Ford-busje met wat beige stof en achterop een zin als ‘Te oud om te werken, te jong om te sterven, fit genoeg om te reizen’. Het is in feite een Mercedes Sprinter die is omgebouwd tot een luxueus huis op wielen. Hij is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Hymer en BASF en we moeten eerlijk zeggen: hij ziet er verrassend goed uit.

Uitrusting

Het bed komt tevoorschijn dankzij een automatisch dak. Je ligt dus niet op een uitgeklapte tafel waar je een kwartier daarvoor nog op hebt geklaverjast. Je hoeft ook geen slangenmens te zijn om bij je bed te komen, omdat de Hymer een heuse trap naar de slaapcabine heeft. Mis je nog weleens je studententijd? Dat je op je 1-bij-1 balkonnetje een lauwe fles bier dronk? Die tijd kun je herbeleven dankzij de achterklep, die functioneert als balkon. Eenmaal weer op de begane grond kun je genieten van de lounge waar godzijdank geen camper-achtige raampjes met klikgordijnen met een jaren-tachtig print in zitten.

Innovatie

Er is ruimte genoeg in deze camper, waardoor je niet meer onhandig in de douche hoeft te kruipen. De Hymer beschikt zowaar over een luxe douchecabine waarin je met genoeg ruimte al je zangkunsten kwijt kunt. Kun je het echte kamperen niet loslaten? Dan is er de mogelijkheid om naast de keuken een barbecue uit te klappen. Stook de kolen maar aan!

De Hymer VisionVenture bezit ook wat hightech snufjes. Zo zijn de wielkasten 3D-geprint. Daarnaast is de verf van de Hymer infrarood-reflecterend, zodat de temperatuur beter gemonitord kan worden en er energie wordt bespaard. Hymer zegt zich specifiek te hebben gericht op een lichtgewicht constructie. Dat zeggen ze in het reclamepraatje in ieder geval. ‘De Hymer VisionVenture beschikt over meer dan twintig innovatieve materialen die afkomstig zijn van BASF om zo in te spelen op de trends van nu en van de toekomst.’

Als dit de toekomst is van het kamperen, dan kunnen we alle hotels gaan sluiten. Omdat deze Hymer VisionVenture een concept is, kunnen we nog niets zeggen over prestaties en prijzen. Wat ons betreft mogen ze ‘m in productie nemen. Dus roep je kinderen maar alvast bij elkaar – we kunnen weer gaan kamperen!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)