En opeens was MG daar weer. Het merk dat jaren geleden kopje onder ging en verdween uit Nederland, stond aan het einde van vorig jaar ineens weer hoog in de verkooplijsten. Al jaren geleden kocht het Chinese SAIC het Engelse automerk op en ze verkochten in het thuisland alweer een tijdje nieuwe modellen. De rentree voor Nederland ging gepaard met een volledig elektrische SUV. Precies op het goede moment; tijdens de run op alles wat elektrisch was dankzij het bijna aflopen van de lagere bijtelling.

In 2019 en 2020 verkocht MG in totaal 3.000 modellen in Nederland. En nu is het tijd voor het tweede model van het herboren MG. Je kijkt naar de MG EHS Plug-in Hybrid. Hij ziet er bijna hetzelfde uit als de MG ZS EV, maar er is een belangrijk verschil. Deze MG EHS is dus een plug-in hybride, en de auto is dan ook voorzien van een 1,5-liter benzinemotor. Hij rijdt 52 kilometer volledig elektrisch en biedt een gecombineerd vermogen van 258 pk en 370 Nm op de voorwielen. De 0-100-tijd is een zeer acceptabele 6,9 seconden en de top is 190 km/u. De benzinemotor zit aan een zestraps automaat, de elektromotor aan een viertraps.

Prijs van de MG EHS Plug-in Hybrid

De prijs is waar het interessant moet worden. Volgens het Nederlandstalige persbericht komt de MG EHS Plug-in Hybrid op de Europese markt voor prijzen vanaf 34.000 euro. Dat is nog niet de Nederlandse prijs, maar onze prijs zou niet veel afwijken, laat een woordvoerder van MG weten. Dan krijg je wel gewoon vijf sterren Euro NCAP, zeven jaar garantie en moderne zaken als Apple CarPlay en Android Auto. Er is zelfs sfeerverlichting. Het is niet de spannendste auto die je kunt kopen, maar het is wel een serieus aanbod.

Reacties

  • Wim Ruberg heeft op 12 december 2020 geschreven:

    ‘In 2019 en 2020 verkocht MG in totaal 3.000 modellen in Nederland. En nu is het tijd voor het tweede model van het herboren MG.’
    Ik neem aan met ‘3.000 modellen’ 3.000 auto’s wordt bedoeld?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)