Je kunt veel zeggen over MG-klanten, maar ze zijn in ieder geval niet oppervlakkig. Want niemand koopt een elektrische MG ZS puur voor het uiterlijk; we durven zelfs te stellen dat ze het voor lief nemen. Het is geen onaangenaam ding om te zien, maar het ontwerp van een waterkoker is spannender. Nu MG voorzichtig voet aan wal heeft in Nederland, komen ze met een spannender model. In mei komt de volledig elektrische MG Marvel R Electric – en die ziet er een een stuk beter uit.

De MG Marvel R Electric is groter dan de VW ID. 4

De nieuwe volledig elektrische SUV komt in het C-segment en is dus een tegenhanger van de Volkswagen ID. 4. Wel is de Marvel 9 centimeter langer en 7 centimeter breder, meldt MG trots. De specificaties van de krachtigste versie zijn niet mis: 288 pk, 665 Nm, een 0-100-tijd van 4,9 seconden en de actieradius is 400 kilometer. De topsnelheid is 200 km/u. Er komen uitvoeringen met achterwielaandrijving en een frunk of eentje zonder frunk en met vierwielaandrijving. Opladen doet ie voor 80 procent in 30 minuten. Met weinig fantasie kun je elementen van de Lamborghini Urus spotten aan de buitenzijde. Bijvoorbeeld de grote luchthappers in de voorbumper of de globale vorm van de koplampen. MG hint hier zelf ook naar: ‘De carrosserie heeft de typische formaten van een supercar-SUV, met een laag naar achter gelegen zwaartepunt en een soepele, sportieve vorm.’ Een luchtrooster over de volledige breedte van het interieur en een 19,4-inch display zijn de belangrijkste design-elementen van het interieur.

MG5 Electric

Daarnaast komt MG met nog een nieuwe elektrische auto voor Europa. De MG5 Electric is een stationwagen die al langer beschikbaar is in het Verenigd Koninkrijk en in oktober naar Nederland komt. De elektromotor genereert 183 pk en 280 Nm, waarmee de 0-50-tijd 3,4 seconden is. De 0-100-tijd is nog niet opgegeven. De MG5 Electric komt 400 kilometer ver op één lading. Achterin zou je meer dan 1.400 liter aan bagage kwijt moeten kunnen. De prijzen van beide auto’s zijn nog niet bekend.
Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 16 maart 2021 geschreven:

  Ja koop vooral Duits, dat zijn altijd zulke aardige mensen, ze hebben slechts 2 wereldoorlogen veroorzaakt die circa 85 miljoen mensen het leven hebben gekost, maar ja, dat kan Nederlanders niets schelen.

  • @Chris heeft op 17 maart 2021 geschreven:

   Dus wat 80 jaar geleden gebeurd is stel je gelijk aan wat de Chinezen vandaag doen? Dan moeten we ook nog boos zijn op de Fransen vanwege Napoleon en zijn we zelf ook nog een stelletje slavendrijvers. Of niet? Misschien kan je beter kijken naar het heden en dan zie je dat de Chinezen met hun exportsubsidies economische markten naar zich toe trekken om daarmee politieke belangen na te streven. Niemand die je hoort over de genocide op de Oeigoeren. Ze hebben al zoveel mensen in concentratiekampen geplaatst en vermoord dat dit inmiddels de concentratiekamp aantallen van de Holocaust benadert. En wat zeggen leiders van moslim landen zoals bijvoorbeeld Erdogan? Dat de Chinezen goed werk leveren om hun bevolking tevreden te houden. Te absurd voor woorden en dát is het gevolg van de economische dwang die ze opgelegd hebben.

   Als je deze gesubsidieerde Chinese producten koopt werk je hier aan mee.

   Reageer
  • maarten heeft op 16 maart 2021 geschreven:

   Onze Chinese Mao is verantwoordelijk voor 70 miljoen moorden op zijn eigen volk. Verder akkoord met de Duitsers. Ik rij Engels.

   Reageer
  Reageer
 • maarten heeft op 16 maart 2021 geschreven:

  Spijtig dat deze Chinese spullen steeds prijsgewijs aantrekkelijker worden want door ze te kopen, versterk je hun oorlogsindustrie en mensonterend totalitair regime.

  • Buy Local heeft op 16 maart 2021 geschreven:

   Helemaal mee eens over China! Blijft wel lelijke rommel natuurlijk. Value for money is matig. Kan je beter gewoon een Europese auto kopen. Kwaliteit en geld komt terug in onze eigen economie.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie