Schaalbare platformen, automerken zijn er dol op. Volkswagen hoor je graag praten over het MEB-platform en General Motors mompelt nog weleens iets over het Ultium-platform voor hun elektrische modellen. Ook MG (of eigenlijk moederbedrijf SAIC) heeft zo’n platform. Zij noemen het het Modular Scalable Platform (MSP) en deze MG4 Electric mag er als eerste gebruik van maken.

Deze MG4 Electric krijgt een 51- of een 64-kWh batterij mee en is ruim 4 meter lang. Maar het platform kan eventueel zelfs opgerekt worden om een bestelbusje te vormen. Het biedt ruimte aan een batterij van maximaal 150 kWh. Verwacht in de toekomst dus nog heel wat elektrische MG’s op dit onderstel. De MG4 Electric maakt tegen het einde 2022 al zijn opwachting.

De actieradius van de MG4 Electric is 350 of 450 kilometer, afhankelijk van welke batterij je kiest. De 0-100-tijd is een prima 8 seconden en de topsnelheid is 160 km/u. Wat de nieuwe elektrische hatchback moet gaan kosten, is nog niet bekend. Zijn voornaamste concurrent in Nederland zal de Volkswagen ID.3 zijn, die nagenoeg net zo groot is.

Reacties

 • Mellody heeft op 28 juni 2022 geschreven:

  Echt niet om aan te gluren wat een gedrocht!
  Made in China? 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫🤢

  Reageer
 • Blegghhhh heeft op 28 juni 2022 geschreven:

  Weg met die Chinese troep. Matige bouwkwaliteit, gestolen technologie, slechte veiligheid, gebouwd door Oeigoerse dwangarbeiders en met oneerlijke concurrentie door sloten subsidie van de Chinese overheid. Dit moet je nooit willen kopen. Ohja het is ondanks alles nog steeds een slechte aanbieding en te duur voor de specificaties. Rommel.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear