Dit is niet zomaar auto, neen, deze Mini Aceman is ‘het begin van een nieuw designtijdperk’. En hij ziet er inderdaad compleet anders uit – je zou bijna denken dat het een Ferrari is. Geintje natuurlijk, want de designtaal is meer evolutie dan revolutie. Net als de naam trouwens. Geen Paceman meer, maar Aceman. Voor nu is het nog een studiemodel, maar er komt een productieversie van deze auto.

De Mini Aceman is volledig elektrisch en de aandrijflijn komt voor een groot deel uit de BMW iX3. Bovendien zou de Aceman een mix zijn van de normale Mini en de Countryman. Dus wel de wendbaarheid, maar toch meer ruimte dan de hatchback. Hij ziet er inderdaad wat smaller uit dan de Countryman.

Genoeg Union Jack-vlaggen op de Mini Aceman

Ook lijkt Brexit de designers niet te hebben geremd. De Mini leunt nog zwaarder op de Union Jack-verwijzingen dan voorgaande modellen. Zelfs de dakdrager heeft de vorm van de vlag – ongetwijfeld voor de mensen in dubbeldekkerbussen en op bruggen.

Binnenin hebben de ontwerpers gezegd dat ze helemaal terug zijn gegaan naar het origineel uit 1959 van ontwerper Issigonis. Dit betekent de terugkeer van het uitgeklede dashboard en de enkele centrale snelheidsmeter. Dat wil niet zeggen dat het sober is binnenin – zo zijn er handige led-graphics en een slim infotainmentsysteem dat probeert de ervaring op jou af te stemmen.

Uiteraard met duurzame materialen

Naast de emissievrije milieuvriendelijkheid van de elektrische aandrijflijn zegt Mini dat de Aceman het gebruik van leer aan de binnenkant schuwt. In plaats daarvan zijn er ‘hoogwaardige materialen die zijn geselecteerd met een bewust oog voor duurzaamheid’.

De Mini Aceman krijgt geen conventionele onthulling – zijn eerste publieke optreden zal eind augustus zijn op de Gamescom-videogamebeurs in Keulen. De productieversie van de kleine crossover zal op een later tijdstip worden onthuld en in 2024 in de verkoop gaan.

Reacties

  • Olaf heeft op 28 juli 2022 geschreven:

    Ik vind het meer een C4 Cactus met verBritste opsmuk…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear