Jawel hoor, Mini heeft weer eens iets nieuws bedacht. Een coupévariant hadden ze nog niet, dus zijn ze op basis van de gewone Mini even aan het knutselen gegaan met als resultaat deze Coupé Concept.
 
In vergelijking met de driedeurs Mini ligt de voorruitstijl van de coupé een stukje schuiner en is het dak en de achterzijde opnieuw vormgegeven. Door deze ingreep ligt het (aluminium) dak vijf centimeter lager dan bij het ‘donormodel’ en is de ruimte in het interieur ook behoorlijk gekrompen. De coupé biedt namelijk plaats aan slechts 2 personen. Ook de bagageruimte is van kabouterformaat: 250 liter. 
Dankzij het lichtgewicht dak en een geringe wagenhoogte ligt het zwaartepunt lager. Mini belooft dan ook dat deze coupé zonder twijfel de beste wegligging heeft van alle Mini’s. 
 
In een coupé hoort natuurlijk een passende motor thuis. Mini heeft gekozen voor het krachtigste aggregaat uit de stal, de 1,6-liter twin-scroll turbomotor. Inderdaad, de viercilinder die we kennen uit de John Cooper Works met 211 pk en een koppel van 260 Nm, en met overboost zelfs 280 Nm. Altijd fijn bij een stoplichtsprint.
 
Uiteraard lopen we de Mini Coupé Concept op de IAA in Frankfurt tegen het lijf. Wanneer we een productieversie mogen verwachten is nog onduidelijk.

Reacties

Meer van TopGear