Na die malle eerste foto’s in camouflagekostuum (ze houden wel van een geintje, die gekkies bij Mini), zijn nu dan de eerste foto’s vrijgegeven van de Mini Coupé zoals je hem zelf straks ook kunt bestellen. En voor de aardigheid heeft Mini meteen ook maar aangegeven wat ze daar dan graag voor terugzien.

Goed, de eerste foto’s dus. We doen verder maar geen uitspraken over het uiterlijk van de kleine coupé – we zijn immers goedgehumeurd vandaag en we wilden dit stukje dus ook maar aardig houden. Al maakt onze eigen mening ons niet minder benieuwd naar de jouwe; laat hieronder dus vooral weten wat jij van dit kleine gebochelde misbakseltje met zijn Duitse helm vindt.

Relevanter is wat de Mini Coupé moet kosten. Wel: hij is er, als Cooper in 122 pk-vorm, vanaf 24.450 euro. Dat rijdt ongetwijfeld al best leuk, maar de versie die je natuurlijk eigenlijk moet hebben om een béétje mee te kunnen met de sportieve aspiraties van het autootje, is de Cooper S. Die heeft 184 pk en kost meteen 30.500 euro. Gooi daar nog eens negen mille bij en je hebt de John Cooper Works-uitvoering, de 211 pk sterke topper dus. Liever een dieseltje? 32.950 euro meebrengen, doen ze bij Mini verder nergens moeilijk over. Je kunt je met (of zonder) je bestelling nu vast al bij de Mini-dealer melden, maar je zult hem daar pas op 1 oktober in levenden lijve kunnen tegenkomen.

 

Reacties

Meer van TopGear