Het is precies tien jaar geleden dat Mini zichzelf herintroduceerde op de Amerikaanse markt, en daarom eren ze de Detroit Auto Show begin januari met een speciale conceptcar: de Paceman. Wat het is? Een soort musclecar-achtige tweedeurs variant op de Countryman, die volgens het merk ‘een sportief, mannelijk uiterlijk, veelzijdigheid en coupé-lijnen combineert met grote binnenruimte’. Wij zeggen gewoon: cool ding!

We zijn lang niet altijd fan van coupépogingen op basis van offroaders (zie BMW X6), maar zeg nou zelf, dit ding wil je toch gewoon een stomp tegen z’n schouder geven en er een potje mee gaan voetballen? Stoere 19-inch velgen, veel details als diffusers en sideskirts, plus een lengte van slechts 4,11 meter zorgen ervoor dat de Paceman er uitziet als je speelmaatje uit de zandbak van vroeger.

Bovendien is het een Mini, dus je weet dat ie strak en levendig rijdt. Geheel volgens de mode in de VS ligt er een krachtige benzinemotor in de Paceman: de 211-pk sterke 1.6 met twinscroll-turbo van John Cooper Works, die uiteraard allevier de wielen aandrijft.

Of we de Paceman daadwerkelijk op de weg gaan zien, is niet zeker. Maar gezien z’n aaibaarheid, de ongetwijfeld daaruit voortvloeiende populariteit en het feit dat ie op een aangepast productieplatform staat, schatten we z’n kansen vrij hoog in.

UPDATE: Het is bevestigd. De Paceman gaat in productie, waarschijnlijk rond 2013. Hoera voor diversiteit!

Reacties