Laten we even heel eerlijk zijn: de Mini die je nu kunt kopen, is geen Mini. Het is een charmante zwendelaar die je inpalmt met zijn knusse voorkomen en feestelijke wegligging. Geinige retro-elementen verdoezelen dat het gewoon een enorme BMW-hatchback is. Dat is niet erg, want het is een prima auto, maar alle redenen waarvoor je vroeger een Mini kocht, ontbreken.

Maar, goed nieuws voor wie een kleine, betaalbare auto zoekt die je gemakkelijk in de stad kwijt kunt: je kunt gewoon een Hyundai i10 of een Smart ForTwo kopen. Je had verwacht dat we nu de Mini Remastered van David Brown Automotive gingen noemen, hè? Nee. Voor het woordje betaalbaar komt de nieuwe klassieke Mini niet in aanmerking. Dat is niet het doel van deze klassieker. Het is de Singer Porsche onder de Mini’s.

Vertel eens wat meer over die Mini Remastered?

De Mini Remastered van David Brown Automotive kost 1.000 uur om in elkaar te zetten. Bijna alle onderdelen worden vervangen door nieuwe. David Brown Automotive voorziet de Mini Remastered van allerhande nieuwe techniek als airconditioning, Apple Carplay, Bluetooth, USB-poorten, centrale deurvergrendeling en keyless-go.

De monteurs reviseren het viercilindertje volledig, waarna hij er 78 pk uitperst. De topsnelheid is een whopping 145 km/u. Een sprintje naar de 100 km/u kost 11,7 seconden. De specificaties passen perfect bij het karakter van de Mini. Als je adrenaline-opwekkende prestaties wilt, moet je er zelf maar een Hayabusa-blok in leggen.

Ik wil een Mini Remastered!

De prijs begint rond de 90.000 euro. Je kunt alvast los in de configurator. Daar mag je zelf zaken als de carrosseriekleuren, velgen en interieurmaterialen kiezen. De levering van de eerste Mini’s begint deze winter al. Als je zelf niet wilt vogelen kun je kiezen uit twee lanceeredities: ‘Inspired by Cafe Racers’ en ‘Inspired by Monte Carlo’.

Reacties

  • i-dtec 3 heeft op 7 april 2017 geschreven:

    Ik was sceptisch totdat ik de foto’s beter ging bekijken.
    Mijn mening was, met een cooper JCW van BMW is een betere keuze.
    Nu heb ik dat bijgesteld, al vind ik een gewone cooper al prima vermaak.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear