Ken je de scène uit de originele The Italian Job nog (jazeker, er is een versie zónder Charlize Theron) waar drie Mini Coopers van het dak van de Fiat-fabriek springen om aan de bromsnorren te ontkomen? Als ze deze Mini Super Cooper S hadden gehad, sprongen ze waarschijnlijk iets verder. Naar Jupiter, of zoiets.

Deze Mini Super Cooper S uit 1974 is het product van Gildred Racing, en ze bouwen tien stuks. Wat hem zo snel maakt? Een 3,5-liter V6 van Honda, met 508 pk en 520 Nm. De zescilinder lag ooit als 3,2-liter in een Acura CL Coupé, maar Gildred Racing maakte de motorinhoud groter, monteerde belangrijke zaken als sterkere zuigers en betere drijfstangen, plus een supercharger van Rotex.

Waar de V6 ligt? Achter in de Mini – vandaar ook dat het vermogen naar de achterwielen gaat. Hilarisch toch, 500+ pk naar 13-inch achterwieltjes. De 0-100-tijd zou zo’n 4 seconden moeten zijn. Gelukkig is er een zesbak, zijn er 9,5-inch remschijven met flinke Wilwood-remmen en als moderne toevoeging een 9,7-inch iPad in de middenconsole. De prijs? Minimaal 132.000 euro, exclusief Nederlandse belastingen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)