Ontmoet Spike: Mini’s nieuwe, intelligente geleidehond voor je touchscreen. Geen vrees, want zoals alle honden ter wereld doet hij geen vlieg kwaad en bijt hij niet (desondanks vinden er jaarlijks zo’n 150.000 bijtincidenten plaats in Nederland). Spike is afgeleid van een Engelse bulldog en is voor het eerst te zien in het concept van de Mini Aceman.

Mini vertelt dat Spike je helpt bij het leren omgaan met de systemen van toekomstige auto’s. Hij huist zich in het centrale scherm dat nog altijd rond is bij Mini en in het display vóór de bestuurder. Wanneer je ‘Spike-mode’ aan zet, kom je er snel achter hoe je de radio aan zet of hoe je de temperatuur in de auto aanpast. Inderdaad, klinkt als een oplossing voor een probleem dat er niet is.

Volgens de ontwerpbaas van Mini, Oliver Heilmer, is Spike niet alleen een leuk experiment voor de ontwerpers: ‘Hij wordt een karaktervolle metgezel voor de gebruikerservaring van de Mini-rijder.’ Verder zou Spike moeten zorgen voor ‘onverwachte ervaringen en interessante ontmoetingen’. Zolang ie maar braaf op zijn plaats blijft en zo af en toe een pootje geeft.

Nieuwe Mini’s

Vergeet trouwens niet dat volgend jaar al de nieuwe Mini geïntroduceerd wordt onder de paraplunaam Mini Cooper. Hoe dat precies met de namen van de uitvoeringen zit, lees je hieronder. Wat wel overzichtelijk is, zijn de versies die je kunt kiezen: de driedeurs, vijfdeurs en cabrio-varianten met een elektro- of verbrandingsmotor. En dus met een schattige kompaan.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie