Ho, wacht: dit is niet de nieuwe Mitsubishi Lancer Evolution. Dat je het weet. Een dergelijke auto gaan we waarschijnlijk nooit zien. De geruchtenmolen zegt dat een eventuele Mitsubishi Evo XI een hybride zou worden met een heel andere insteek dan de rallybeesten die we tot nu toe gewend waren.

En dat is jammer – vooral als we kijken naar deze computertekeningen. Grafisch ontwerper Enoch Gabriel Gonzales heeft duidelijk goed naar de historie van de Evo gekeken toen hij bedacht hoe de volgende generatie eruit moest zien. De grote achtervleugel, de BBS-velgen, de agressieve neus… Dit is niet een auto die kijkt naar de toekomst. In plaats daarvan blikt hij terug op de snelle Japanse knettersedans van weleer. En dat terwijl ie toch behoorlijk modern oogt.

Het is een vechtertje, deze Evo. Als hij werkelijkheid werd, zou hij heel goed zijn pijlen kunnen richten op de Ford Focus RS. Die veegt momenteel driftend de vloer aan met de reputatie van de Impreza’s en Lancer Evo’s.

Aan wat voor vermogen moeten we denken bij deze fictieve Mitsubishi Evo XI?

Tja, zeg het maar. Sowieso hebben we te maken met een 2,0-liter viercilinder turbo in opperste staat van getunedheid, die z’n krachten via slimme vierwielaandrijving op het wegdek brengt. Dat is immers de traditie.

Stel dat Mitsubishi inderdaad met een Evo XI komt, zou hij er dan zo maniakaal uitzien als de auto op deze schetsen? Laten we het hopen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)