De Lancer Evo was de laatste vermakelijke auto van Mitsubishi. De legendarische bloedlijn stierf in 2015 na 23 jaar definitief uit. Een Pajero is nu het leukste wat Mitsubishi te bieden heeft. Een beetje knap baggeren kost je wel minimaal 116.280 euro, met dank aan het G-label. En anders moet je jezelf overtuigen dat de Space Star toch eigenlijk ook best leuk is voor het geld. Zit je nog in de ontkenningsfase van het rouwproces, mag je nu blij worden. In het land van de onbegrensde mogelijkheden staat de allerlaatste Mitsubishi Lancer Evo Final Edition te koop, gloedjenieuw.

De Mitsubishi Lancer Evo Final Edition is de laatste serie van het straatlegale rallybeest, en is in een oplage van 1.600 stuks geproduceerd. Nummer 1.600 van 1.600 staat nu op eBay en wordt geveild voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Second Harvest Food Bank en Feeding America. Op het moment van schrijven, heeft een anonieme goedzak – of een groot liefhebber – het hoogste bod op zijn naam van 60.000 dollar (53.000 euro). Grofweg de prijs van een viercilinder Mustang of een Toyota GT86 en nog altijd flink goedkoper dan een Subaru Impreza WRX. We doen even alsof transportkosten, BPM en BTW niet bestaan.

Wat krijg je voor minimaal een halve ton? Een 2,0-liter viercilinder met 307 turbopaardenkrachten, Bilstein-dempers met Eibach-veren en dikke velgen van Enkei. Op diverse plekken in en op de auto vind je Final Edition-logo’s en het nummer 1.600. Bieden doe je op eBay. Mocht je de Mitsubishi Lancer Evo Final Edition winnen, stop hem dan niet weg in een hoekje in de hoop dat hij geld waard wordt. Knallen zul je. Wij mogen ook wel een blokje om, toch?

Advertentie

Reacties

  • jonathan heeft op 14 september 2016 geschreven:

    Maar wees niet ongerust, je zult de Lancer nog veelvuldig kunnen bewonderen in zijn gebruikelijke leefomgeving, het “NIET-PERIODIEKE” onderhouds moment bij de garage. Waar zij zich dorstig zullen laven aan olies en andere noodzakelijke vloeistoffen en men maar weer eens een poging doet om slijtage door normaal oud oma gebruik maar weer eens op te poetsen met een tube siliconespray en een vlakschuurmachine.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie