Nog even, en dan serveert Mitsubishi ons de nieuwe Lancer. Alleen moeten we ons vooralsnog wel behelpen met de brave sedan, die vlak na de IAA in Frankfurt, dus ergens rond de herfst bij de dealers arriveert. Op de Evo moeten we helaas nog langer wachten.

Bij zijn introductie in Nederland heeft Mitsubishi in eerste instantie een 1,5 liter benzinemotor en een 2,0 liter diesel op het programma staan. Later komt daar nog een iets veelbelovender klinkende 1,8 liter benzinemotor bij. Schakelen doe je met een handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak of een CVT-automaat. De nieuwe Lancer is in eerste instantie alleen als vierdeurs sedan leverbaar. Volgend jaar wordt het assortiment uitgebreid met de Lancer Sportback, een vijfdeurs hatchback.

Tot zover het nieuws voor de welwillende consument. Waar wij benieuwd naar zijn, is de 2,0 liter turbomotor die bij de nieuwe Evo onder de motorkap komt. Wat heeft die zoal in zijn mars? Daarover houdt Mitsubishi de lippen stijf op elkaar. Het enige wat bekend is, is dat de motor afkomstig is van Volkswagen. En we nemen ook maar aan dat de nieuwe Evo net als zijn voorganger op zijn minst 280 pk heeft. Volgend jaar zullen we het weten.

Reacties