Inmiddels weet je dat Mitsubishi niet écht meer een toekomst heeft in Europa, behalve dan als doorgeefluik voor Renault. Ze mogen van het Franse merk op twee modellen een Mitsubishi-logo drukken en verkopen in Europa, maar krijgen geen eigen modellen meer. Dat geldt voor Nederland, maar ook bijvoorbeeld voor het Verenigd Koninkrijk. Ter voorbereiding op het semi-vertrek verkoopt de Engelse importeur nu zijn historische Mitsubishi-verzameling.

Mitsubishi Lancer Evo’s

Laten we beginnen met de Mitsubishi Lancer Evolution VI Tommi Makinen uit 2001. Je zag deze Evo eerder in ons verhaal ‘De helden van Gran Turismo in het echt’ en op de motorkap staat een handtekening van Makinen zelf. De Evo IX MR FQ-360 HKS uit 2008 is nog bijna nieuw; hij liep minder dan 8.000 kilometer. Of wat dacht je van de Evo X FQ-440 MR uit 2015. Deze Evo vierde het veertigjarige bestaan van Mitsubishi en produceert 446 pk. Allemaal met het stuur rechts, maar bij een Evo is dat wel vaker het geval.

De eerste Mitsubishi van het VK

Oké, van deze auto uit de Mitsubishi-verzameling zou het zonde zijn om hem uit Engeland hierheen te halen. Onderdeel van de veiling is een Colt Lancer 1.4 uit 1974. Dit is de eerste Mitsubishi in Engeland ooit. Een Colt Galant 2.0 uit hetzelfde jaar wordt ook geveild. Rallyauto’s ontbreken niet in de veiling; er is een Galant GTi Rally-replica en een Evo IX die het Britse rallykampioenschap won met Guy Wilkes achter het stuur.

Starion Turbo, 3000GT en een paar 4×4’s

Mitsubishi’s die je aandacht verdienen zijn de mooie 3000GT en de Starion Turbo. Daarnaast is er nog een Mitsubishi Jeep CJ-3B en nog wat Pajero’s, die daar Shoguns heten. Oh, en er is nog een Outlander PHEV uit 2015. Tot slot mogen we niet de speciale blauwe L200 vergeten, die Mitsubishi met TopGear verbouwde tot ‘Project Swarm‘. De Mitsubishi-verzameling gaat in april onder de hamer op AutoAuction.co.uk in losse kavels en zonder een minimumbedrag. Plaats jij het hoogste bod op een van deze erfgoed-stukken?
Advertentie

Reacties

 • ,j.d.kuijpers heeft op 26 maart 2021 geschreven:

  Ik was in het bezit van een Lancer 2ltr sportwagen 2010 en nu een Lancer 1600 van 2011 en blijf zo lang mogelijk Mitsubishi rijden als ik kan.( 75 jaar) Geweldige auto’s.

  Reageer
 • Cees heeft op 23 maart 2021 geschreven:

  Als oud Mitsubishi monteur, gaat mijn hart weer open en sneller kloppen….zoon van de baas reed rally’s met Lancer EVO….waren mooie tijden…

  • Leggy heeft op 8 augustus 2021 geschreven:

   De vader van de mitsubishi Lancer Evo zit er niet bij,… Ik heb er wel een,mitsubishi Legnum vr4, vanuit Japan naar UK, naar Nederland, standaard 280pk,303nm,V6 2,5 ltr twin turbo, 4×4

   Reageer
  Reageer
 • Jason heeft op 22 maart 2021 geschreven:

  Gaaf

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie