We hebben nooit helemaal een goede voorstelling kunnen maken bij het intrappen van een open deur, maar we vermoeden dat het een blessuregevoelige onderneming is. We doen even wat stretch-oefeningen voordat we deze deur intrappen. Univé heeft zojuist een onderzoek gepubliceerd met wat interessante doch voor de hand liggende conclusies.

De 1.007 respondenten belonen zichzelf gemiddeld met een 7,6 als het gaat om rijgedrag. Goed nieuws: gemiddeld geven Nederlanders hun partner ook een 7,6 als cijfers. Uiteraard vindt iedereen dat ze beter rijden dan de rest, want de rest van Nederland krijgt gemiddeld een 6,6. De ondervraagden geven ‘hun ouders’ gemiddeld een 7,2.

Mannen rijden gevaarlijker, ‘behalve die van mij’

Vooral oudere bestuurders (65+) vinden dat ze aardig kunnen rijden. Ruim 25 procent van de oudere bestuurders geeft zichzelf het cijfer 9 of hoger. De jongere bestuurders (die ook minder ervaring hebben) geven zichzelf volgens Univé vaker een lager cijfer. Overigens vinden vrouwen over het algemeen dat mannen gevaarlijker rijden, maar in veel gevallen niet hun eigen partner.

En dan de grootste open deur van het hele onderzoek: wie zijn de gevaarlijkste bestuurders volgens de Nederlanders? Op nummer één staat niet geheel onverwachts BMW, gevolgd door de twee andere Duitse concurrenten.

De automerken die de gevaarlijkste bestuurders rijden

 1. BMW – 55%
 2. Audi – 39%
 3. Mercedes – 35%
 4. Volkswagen – 26%
 5. Tesla – 18%
 6. Volvo – 8%
 7. Seat – 6%
 8. Toyota – 5%
 9. Peugeot – 4%
 10. Kia – 4%
 11. Skoda 4%
 12. Renault – 3%
 13. Andere merken – 2%
 14. Weet ik niet – 30%

Bron: Univé

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear